Bilmek

Meka med bilar – en trevlig hobby

För många är bilar allt och framför allt bland dem som inte tycker att det finns något bättre än att öppna en motorhuv och gå loss på tändstift, kamremmar och annat smått och gott. Att meka med bilar kan vara en väldigt givande hobby och dessutom lärorik på flera sätt.

Vill man börja meka med bilar finns det allra möjligheter att göra det, bara att köpa en gammal skruttig bil och sätta igång. Att hitta gamla bilar som behöver repareras är ingen svårighet, bara leta bland annonserna. Framför allt på Blocket går det att hitta hundratals, kanske tusentals, gamla bilar som folk bara väntar på att få bli av med. Ofta är dessa bilar även billiga och det är inte speciellt svårt att hitta en gammal bil för under 5 000 kr.

KamremsbyteÄr man i behov av reservdelar och annat är det bara att dra till antingen Biltema eller Meknomen som i princip har allt man kan tänka sig i bilväg. Alltifrån avgassystem, bränslefilter och bromsskivor till torkarblad, motorvärmare och cykelhållare. Är du i den sitsen att du inte kan åka någonstans då bilen är trasig så tipsar vi om Mekanika. Det är en sajt som säljer bildelar och tillbehör online, det som är enkelt på denna sajt är att du skriver in ditt registreringsnummer som din bil har och så går du till den reservdel som du söker så får du rätt del direkt.

Kanske kan upprustningen av en gammal bil vara ett bra projekt i höst och vinter för mörka november- och decemberkvällar. När man ligger där under bilen och mekar för fulla muggar är det bara att tänka på känslan av att köra runt i en egenmekad bil nästa vår och sommar.