Skrivande

PennaAtt skriva är en hobby som kanske inte alla kan ha, eller heller uppskattar. Men för den som tycker om det, vare sig denne har fallenhet eller ej, så kan det vara ett väldigt bra och berikande sätt att förgylla sin vardag genom att på ett eller annat sätt få ner sina tankar i skrift.

Hur dessa tankar yttrar sig på papperet, eller på datorskärmen kan variera dels beroende på hur skicklig man är, och dels beroende på vilken typ av texter man tycker om att skriva. Det allra vanligaste är givetvis dagens motsvarighet till dagboken – bloggen. Man kan helt enkelt skriva lite hur man själv känner för. För vissa blir det just en dagbok där man både för sig själv och för andra berättar om sina vardagsbestyr. För andra blir bloggen en portal för en fråga eller ett ämne man är särskilt insatt och eller intresserad av. Många bloggar till exempel om sitt arbete och dess bransch.

Ett annat sätt att skriva är givetvis poesi och dikter. Många hobbydiktare har närmast hela verk där hemma som sällan ser dagens ljus. Att skriva dikter är ofta en ganska liknande process som att skriva en dagbok. Man uttrycker sina intryck och känslor, fast som regel med metaforer och liknelser. Det är igenkänningen genom metaforer som åtminstone undertecknad tycker gör denna typ av texter så fantastiska.