Klä dig snyggt i skidbacken

I skrivande stund är det högsäsong på de olika skidorterna runt om i Sverige. Att ta sig till fjälls eller till en skidbacke för att åka skidor eller snowboard är ett bra sätt att njuta av vintern samtidigt som du får bra motion och frisk luft.

Förutom att du behöver ha den utrustning som krävs för att du ska kunna åka skidor behöver du ha bra kläder på dig. I denna artikel har vi valt att fokusera på modet i skidbacken.

Ytterkläder

Att ha rejäla ytterkläder är viktigt om du vill få ut så mycket som möjligt av din skidupplevelse. Det viktigaste du ska tänka på för att klä dig rätt i skidbacken är att kläderna ska vara enkla att röra sig i och att de ska skydda dig bra från kyla och väta. När du åker skidor behöver du ha en jacka och överdragsbyxor. Du kan välja att matcha jackan med dina byxor eller låta något av plaggen vara en färgklick.

Accessoarer

Sedan finns det flera accessoarer som toppar din utstyrsel i backen. Du behöver till exempel ha en mössa, vantar och en halsduk samt ett par skidglasögon. Du kan köpa det online.