Resa som hobby – få mer pengar att upptäcka världen med

En del hobbys är dyra, de som gillar att resa och upptäcka nya platser vet att det kostar en hel del pengar. Ibland är det omöjligt att utöva sin resehobby i den grad man skulle vilja på grund av kostnaden. Vad kan du göra för att ha mer pengar att röra dig med? Hur kan du resa mer utan att tvingas ta lån?

Jämför flygbiljetter

Bokmärk Avionero och liknande sajter där du kan jämföra priset på flygbiljetter och se när det är som billigast att resa till en viss destination. En del sajter använder cookies för att spara information om att du har besökt sajten för att sedan höja biljettpriset när du återkommer för att boka biljetten. Ta för vana att rensa cookies innan du jämför och innan du bokar för att vara säker på att få bästa möjliga pris.

Undvik turistsäsongerna

Turistsäsongerna är självklart tiden på destinationen känns som mest attraktiv. Paris under sommaren, Bangkok på vintern och våren i Tokyo. Men du sparar tusenlappar på att välja rätt destination under fel årstid. Generellt är nästan alla destinationer i Europa billigare under vintern medan alla asiatiska resor blir billigare under sommaren på grund av värmen och monsunregnen.

Mellanlanda och behåller pengarna

Direktflyg är dyraste sättet att resa, speciellt under långa färder. Vill du resa till Asien kommer du nästan alltid att behöva mellanlanda. Om du väljer ett flyg med flera byten blir totalpriset mycket längre och du behöver bara offra några timmar extra. De stora flygplatserna är knappast tråkiga platser att umgås på och det är skönt att få sträcka på benen och promenera lite när du ska sitta i en flygplansstol i upp till 20 timmar.