Jogging

Kanske en av de billigaste hobbyerna, ett par skor är i princip allt som behövs och sen kan du börja med att jogga. 

Jogging är en hobby som kräver väldigt lite utrustning och som kan göras nästan var som helst. Man kan springa efter en väg, skogsstig, motionsspår eller bara använda löpbandet på gymmet. Det finns många fördelar med jogging, man får bättre kondition, bättre blodcirkulation, är ett bra sätt att bränna fett och stärker hjärtat för att nämna ett par fördelar.

När du ska börja är det en fördel att veta vart du ska börja springa, om du har problem med leder eller knän är ett mjukt underlag att rekommendera. Om du vill springa en sträcka, men är inte säker hur sträckan går som kan det vara bättre att gå sträckan en dag innan.  På så sätt vet man hur stigen går som. Ifall du satsar på att börja springa i tävlingar så kanske du vill ta med dig klocka för att kolla tiden medans du springer, så du vet hur lång tid det tar att springa en sträcka.

Om tävling är något du har i åtanke är det bra att veta vad man ska äta och dricka innan du börjar springa. Utmana dig själv när du springer, öka tempot eftersom. Genom att öka tempot får du snabbare en bättre kondition, men det betyder givetvis inte att man ska öka tempot efter ett par gånger. Försök att variera löpningen, spring en gång i veckan med ett snabbare tempo.

Spring inte längs samma sträckor, börjar du tappa intresse för att löpa kan det hjälpa med något så enkelt som att byta sträcka. Kom ihåg att dricka vatten innan och efter du sprungit, att vara törstig när man springer gör upplevelsen mycket jobbigare. Sen att kunna återhämta sig efter en joggingtur är bra så man inte blir uttorkad, träningen är ju till för att få dig att må bättre.