Poker som en hobby

poker_398898943Det är många världen runt som har som hobby att spela olika typer av spel. Detta kan vara allt från rollspel med penna, papper och tärningar, till dator- och TV-spel. Men det finns även de som har just poker som en hobby. I denna artikel tänkte vi fördjupa oss i detta ämne något och titta på de fördelar som är inblandade i detta.

Lätt att komma igång

En stor fördel med poker är att det är väldigt lätt att börja med spelet. Medan det finns många olika varianter av poker finns det fortfarande många gemensamma nämnare och har man lärt sig en variant är det betydligt lättare att lära sig nästa. Här kan man få en bra överblick av spelet.

145513-big-pile-of-books

Mycket att lära sig

I vilken hobby som helst ser man ju gärna att man utvecklas med tiden och blir bättre och bättre ju mer man håller på med det. En hobby där man mer eller mindre lär sig allt som finns att lära på en väldigt kort tid är ju inte alls lika intressant. Andra spel som schack är ökänd för att ta lång tid att bemästra, och medan många moment skiljer dessa två spel kan man alltid få känna att det finns nya utmaningar att ha spelet som en hobby.

Chansen att resa

Många tror kanske inte först att poker är en hobby där man reser runt väldigt mycket. Åtminstone inte nu när det är så lätt att spela på nätet. Men många turneringar på nätet har faktiskt inköp till liveturneringar som vinster, och dessa turneringar kan hållas på många olika platser världen över.

Miljontals spelare

Det är svårt att uppskatta exakt hur många som spelar poker, speciellt när man inte bara räknar professionella spelare. Men det är knappast en överdrift att säga att många miljoner människor i världen spelar poker. Och med tanke på hur praktiskt det är att spela på nätet behöver man aldrig vänta länge på att få ihop en grupp för att spela ett par händer.

Social spel

Poker är dessutom ett perfekt spel att spela tillsammans med vänner och familj då man samlas kring ett bord och kan prata och bara umgås samtidigt som man spelar. Det finns många världen över som faktiskt kör en regelbunden pokerkväll, kanske varje eller varannan vecka.

poker_354383747

Förbättrar koncentrationsförmågan

Poker är ett spel där man måste kunna fokusera och koncentrera sig, speciellt när man spelar i live event. Då gäller det att ha koll på de andra spelarna kring bordet och spela sin hand så bra som möjligt. Man inser snabbt att en spelare som kan koncentrera sig kommer att göra färre misstag.

Utveckla mer logiskt tänkande

När man spelat poker ett tag kommer man lära sig att uppskatta och applicera mer logiskt tänkande på sitt spel, och förhoppningsvis i andra delar av livet. Ett pokerparti kan nästan ses som en serie pussel som måste lösas, som vad oddsen är att man får det kort man behöver och liknande.

Bli mer anpassningsbar

En pokerspelare som spelar på exakt samma sätt oavsett situationen kommer inte att se stora framgångar. Men den som kan anpassa sitt spel efter omständigheterna och inte bli fast i ett och samma tänkande, den personen kommer kunna se fördelar i många aspekter av sitt liv, inte bara poker.

Lära sig hantera förluster

Alla förlorar i poker, det är oundvikligt. Målet är ju helt enkelt att vinna mer än man förlorar. Poker tvingar spelare att lära sig hur man hanterar förluster, vilket är något alla bör lära sig. Alla stöter på motgångar i livet och kan man hantera dessa på rätt sätt kan man dra lärdom från dem och kanske till och med växa som en person.

Lära sig väga risk mot belöning

I livet precis som poker kommer man att ställas inför val som innebär risk på ett sätt eller annat. Vet man då hur man väger risker mot belöningar kan man göra ett mer informerat och rationellt val.

risk_reward_221547193