Smartphonen som hobbymaskin

Smartphones och tablets är idag precis lika mycket underhållning och hobbymaskin som det är ett kommunikationsredskap. Så gott som oavsett vad man är intresserad av så finns det en möjlighet att ta hjälp av mobilen på något sätt. 

Spel

Spel är kanske det första man tänker på när man hör underhållning på mobilen. Angry Birds och Candy Crush är bara några av den otroligt stora samling av spel som har blivit en del av det kollektiva medvetandet. Det är dock inte bara sådana små spel som blivit populära på mobilen. För de som gillar att spela om pengar så finns nu så gott som alla klassiska casinospel att tillgå direkt på mobilen. Listan med leverantörer bara växer och växer och man har mycket att beta igenom om man vill ta vara på alla bonusar.

Film

En mobils skärm går knappast att jämföras med en bioduk men är mycket är bättre än ingenting på en lång bilresa. På både Google Play och Apple iTunes så finns det möjlighet att köpa och hyra filmer. Betalar man redan för någon av de stora streamingtjänsterna finns som tur var de som appar på både Android och iOS. Netflix erbjuder sedan ett tag sedan dessutom möjligheten att spara ner en del av deras innehåll direkt på enheten. På så sätt så behöver man inte ha internet för att kunna se på sin favoritshow eller film.

Musik

De flesta har idag säkert ett favoritsätt att lyssna på musik. Antingen så har man en samling med köpt musik eller så använder man någon av de streamingtjänster som finns. Det viktigaste när det kommer till att lyssna på musik via mobilen är att man har bra hörlurar. Tidningen M3 har nyligen gjort ett test av vilka som just nu är de bästa hörlurarna för mobilen. De går igenom både trädbundna och trådlösa alternativ.

Träning

För de som utövar någon form av sport så är mobilen ett utmärkt redskap. För de som löper, åker längdskidor eller liknande så tar appar som runkeeper och spårar hastighet, distans, position och med tillbehör även puls. Åker man hellre nerför så finns det även appar för det. Appen ”Zombies, Run!” skapar en helt ny träningsupplevelse genom att låta din löpning kombineras med ett spel samt berättandet av en stora. Varje pass börjar med en historia samt uppdrag. Under passet får du sedan order om tempoökning och temposänkning beroende på om du är jagad av zombies eller inte.